Snygga mattor

plastmatta
Funderar på att köpa plastmattan Wave metallic som Horredsmattan tillverkar. Den plommonfärgade till köket och den petrolfärgade till hallen. Tror det skulle bli supersnyggt!

Skjutdörrar beställda!

skjutdörrar Bild från www.skanskabyggvaror.se

Idag har jag beställt skjutdörrar till garderoben i hallen. De är i vitt glas och är beställda från Skånska byggvaror. Lumi och Elfa har också fina skjutdörrar, men vi kände att dessa inte riktigt passade det vi tänkt oss prismässigt. Ska bli intressant att se hur kvalitet och utseende ser ut på dörrarna vi beställt!

Tapeter till hallen

halltapeter Bild från www.intrade.se

Efter en hel del dividering fram och tillbaka har vi äntligen bestämt oss för vad som ska sitta på väggarna i hallen. Först var vi inne på att måla, men till slut blev det ändå tapeter. Tapeterna kommer från Intrades kollektion Supernova. Den enfärgade blå kommer att hamna på samtliga ytor och en våd av medaljongtapeten ska sättas upp. Till detta ska vi ha mörkgrått golv och vita garderober med skjutdörrar.

Mage, rumpa, lår och höfter

Så var det dessa extra graviditetskilon som många har kvar efter graviditeten... För min del sitter överskottet runt magen och det är något jag inte trivs med! Alla säger att det försvinner, men att det måste ta sin tid eftersom amningen kräver en del extra. Självklart är det inte hälsosamt att gå ner i vikt för fort (amning eller inte) så jag tänkte börja med att äta mer enligt GI. För att få lite bättre koll på hur mycket förbrukar och äter har jag gått med i GI Viktkoll.

Målet är att gå ner 10 kg totalt och max 0,5 kg/ vecka. Ett plus med programmet är att man kan lägga till amning som en aktivitet så att man också "äter upp" dessa kalorier. Eftersom jag avvaktar med löpning ett tag till så består konditionsträningen av raska promenader med barnvagnen.

En annan positiv effekt jag hoppas uppnå är att sötsuget försvinner! Lillkillen får ont i magen då jag äter smågodis så jag hoppas kunna sluta med det helt (idag tar jag enbart någon liten bit).

Målvikt: 65 kg (nu 75 kg)
Midjemått: 80 cm (nu 96 cm) mäter i navelhöjd

Dagens träning: Rask promenad, 60 minuter

Något att sitta på

hallinredningEget kollage
Vi är i sista fasen av renoveringen av första våningen i huset och det som är kvar är hallen. Vi har kommit så långt så att gips är uppe, så det som saknas är el, tak golv och iordningsställande av väggar. Sedan kommer vi till nästa problem - hallmöbler! Jag tycker att det är otroligt svårt att veta hur man ska ha det, men en bit har jag kommit. Jag vill att vår hall ska ha följande egenskaper:
  • Bra med förvaringsutrymme för kläder och skor, både bakom stängda dörrar samt öppet

  • Någonting att sitta på (bänk eller stol?)

  • Spegel

  • Något ställe att förvara post, nycklar och andra småsaker

  • Jag har börjat titta på tänkbara möbler - först ut är något att sitta på...

    Bärsele

    Beco ButterflyBild från www.edenbaby.se

    Våran lille kille älskar att bli buren! Det är väldigt mysigt samtidigt som man blir väldigt låst då man bara har en hand att t.ex. fixa lite frukost med. Vi har tänkt att köpa en bärsele för att kunna bära lillkillen samtidigt som vi blir lite mer flexibla. Jag har har läst en massa om selar och sjalar och förhoppningsvis blivit lite mer klok. Efter att ha läst en hel del bra om Beco Butterfly, så kommer vi att köpa en sådan sele. Jag hoppas jag hinner åka till Mölndal och Eden Baby för att prova ut en istället för att enbart beställa från nätet. Just nu har vi lånat en sjal Tri-cotti, men jag tycker det blir alldeles för varmt.

    Tillbaks till webben

    Vardagsliv
    Efter nästan 4 veckors uppehåll är det dags att återuppta bloggandet. Det här med en ny familjemedlem är inte helt lätt som alla som fått barn vet. Vilken otrolig omställning i livet! Vardagen kretsar inte längre kring mig själv och mina behov utan lillkillens behov, vilket är härligt! :)

    De första två veckornas ledighet gick till att installera sig hemma igen och att vänja sig vid att vara tre. De två följande veckorna var till enbörjan lite tuffare, då jag tyckte det kändes lite ensamt utan vuxet sällskap. Men nu träffar jag några andra mammor som är lediga plus att vi ger oss ut på en hel del egna utflykter.